Zij instromer

Volg je hart, dat klopt

Doe je nu heel ander werk, maar droom je van het leraarschap? Van een baan in het basisonderwijs, op een middelbare school. Dan kun je, als je aan voldoende eisen voldoet, zij-instromer worden. Wil je werken in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs dan heb je een afgeronde hbo-opleiding of een universitair diploma nodig.

Om als zij-instromer aan de slag te gaan, wordt er een geschiktheidsonderzoek gedaan. De lerarenopleiding bekijkt dan of je voldoende bekwaam bent om direct voor de klas te staan en of tegelijkertijd binnen twee jaar je lesbevoegdheid kunt halen. Vervolgens sluit je met de school een begeleidingsovereenkomst af. De school stelt je maximaal twee jaar aan als leraar waarin je lesgeeft en scholing volgt. Op deze pagina van het ministerie van Onderwijs: ‘Hoe kan ik als zij-instromer lesgeven in het onderwijs?’ vind je alle informatie.

Lees het verhaal van Cindy en laat je inspireren!

 

Onbevoegd?

De Veluwse Onderwijsgroep wil bevoegde én bekwame docenten voor de klas. Heb jij je bevoegdheid nog niet, maar wel lesgevende ambities? Neem dan gerust contact op! Bezoek ook onze jaarlijkse onderwijsmarkt in april , voor een kennismaking en meer informatie.

Social media

Wil je als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures, nieuws en activiteiten op de scholen van de Veluwse Onderwijsgroep? Volg ons dan op Twitter en vind ons leuk op Facebook. Ook zijn wij te vinden op LinkedIn.