Talentpool
Daar zijn waar nodig is
Maak hieronder kennis met duizendpoten uit onze talentpool.
Paul Rothengatter is een ouwe rot in het vak en Vera van Veelen werkt nog maar een paar maanden bij de Veluwse Onderwijsgroep.
De overeenkomst? Deze twee duizendpoten kom je op verschillende scholen van de Veluwse Onderwijsgroep tegen.
“Eerst de relatie, dan volgt vanzelf de prestatie”
Van kleuters tot havoleerlingenVera van Veelen
‘Vera van Veelen werkt sinds januari drie dagen per week als docent Nederlands op het Veluws College Walterbosch. Daarnaast is ze beschikbaar vanuit de zogenaamde Talentpool: een groep invallers in vaste dienst van de Veluwse Onderwijsgroep. In haar rol als ‘vliegende kiep’ heeft ze in een paar maanden al op minstens tien scholen ingevallen en leert ze alle lagen van het onderwijs kennen. Het schakelen tussen de verschillende leeftijden vindt ze een uitdaging. “De ene dag sta ik voor kleuters, de andere dag voor de bovenbouw van de havo.” Dankzij die ontdekkingsreis door alle lagen van het onderwijs, weet Vera nu wel precies welke richting ze op wil. “Mijn hart ligt toch in het voortgezet onderwijs en in de afgelopen jaren heb ik ontdekt dat ik van nature goed overweg kan met leerlingen met gedragsproblemen of leerproblemen.” Om daar meer over te leren, volgde Vera de master Educational Needs en kreeg daarmee nog meer kennis en handvatten om leerlingen te begeleiden. Vera werkt hard aan een goede relatie met haar leerlingen. “Eerst de relatie, dan volgt vanzelf de prestatie.””
“Iedere leeftijd heeft zijn eigen charme”
In het speciaal onderwijs ligt een mooie uitdaging voor me.Paul Rothengatter
‘Paul Rothengatter werkt al sinds 1979 in het basisonderwijs. Naast zijn werk op SBO De Vorm, werkt hij net als Vera vanuit de Talentpool. Hij vindt het belangrijk om zo zijn kennis en ervaring in het speciaal basisonderwijs breed in te zetten, omdat het moeilijk is om invallers te vinden voor die groep. “Het leuke is de dynamiek. Je krijgt alle groepen voor je neus en iedere leeftijd heeft zijn eigen charme. De kleuters hebben het gevoel dat opa een dagje komt”, zegt hij lachend. “Maar ik ben wel een echte bovenbouwer. Kinderen van elf, twaalf jaar hebben een bepaald soort humor en je bent volop bezig om ze voor te bereiden op het voortgezet onderwijs. Ze beginnen te puberen maar ze zijn ook nog heel open en je kan mooie gesprekken voeren. Het is een mooi vak. Ik geniet van de processen in een groep en van het zoeken naar oplossingen voor kinderen die buiten de boot vallen. Daarom ben ik twaalf jaar geleden overgestapt naar het speciaal onderwijs. Ik dacht: hier ligt een mooie uitdaging voor me. Hoe kan ik die klassiek autistische jongen in een klas vol leerlingen met concentratieproblemen toch zover krijgen dat hij dat extra stapje zet? Dat geeft me meer voldoening dan het regulier onderwijs waarin veel dingen vanzelf gaan of vanzelfsprekend zijn. Hier hebben ze me veel meer nodig.”
Ontwikkel jezelf!
Het onderwijs verandert. Ontwikkeling van je bekwaamheid als docent, teamleider of medewerker is daarom steeds onderwerp van gesprek. Wij stimuleren een lerend klimaat door het delen van kennis en ervaring, de inzet van interne coaches en opleidingen. Ook krijg je intern de mogelijkheid om door te stromen naar een andere positie.
Onbevoegd?
De Veluwse Onderwijsgroep wil bevoegde én bekwame docenten voor de klas. Heb jij je bevoegdheid nog niet, maar wel lesgevende ambities? Neem dan gerust contact op! Bezoek ook onze jaarlijkse Meet & Greet in april, voor een kennismaking en meer informatie.
Social media
Wil je als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures, nieuws en activiteiten op de scholen van de Veluwse Onderwijsgroep? Volg ons dan op Twitter en vind ons leuk op Facebook. Ook zijn wij te vinden op LinkedIn.
- Volg de Veluwse Onderwijsgroep op Twitter
- Vind de Veluwse Onderwijsgroep leuk op Facebook
- Abonneer je op onze LinkedIn pagina