Omhoog
Aanmelden
Nieuws

Veluws College en FSG Academy tekenen convenant

Apeldoorn, 14 november 2016 ‘Samen voor goed onderwijs en topsporttrainingen’

Leerlingen in het voortgezet onderwijs die veel en graag sporten kunnen vanaf nu een sportprogramma volgen bij de FSG Academy. Het Veluws College in Apeldoorn verzorgt het onderwijs voor deze jonge sporters, zodat het trainingsschema en lesrooster goed op elkaar afgestemd zijn. Vandaag tekenden beide partijen een officiële samenwerkingsovereenkomst.

De FSG Academy biedt meer dan tien (top)sportprogramma’s aan die gecombineerd worden met nationaal en internationaal onderwijs. Bij iedere leerling wordt gekeken naar zijn/haar ambities en talent op het gebied van sport en onderwijs. Daarna wordt een studie- en trainingsprogramma op maat samengesteld in overleg met ouders en de leerling. Het doel van de FSG Academy is dan ook het optimaal ontwikkelen van iedere sporter door middel van gekwalificeerde en ervaren trainers, coaches en leraren. De sportprogramma’s worden in combinatie aangeboden met Nederlands voortgezet onderwijs of internationale onderwijs programma’s zoals het Cambridge en Internationaal Baccalaureaat.

 

In het Veluws College, met drie vestigingen in Apeldoorn en één in Twello, vond de FSG Academy een samenwerkingspartner voor het voortgezet onderwijs. “Onze vier vestigingen bieden al jaren programma’s op maat aan voor leerlingen met een officiële topsport-status, een zogenaamde LOOT-status. Enkele van deze leerlingen volgen hun trainingen nu bij de FSG Academy. Maar ook leerlingen zonder officiële status die wel graag sporten willen wij ruimte geven om hun talent verder te ontwikkelen”, vertelt Tjeerd Biesterbosch, algemeen directeur voortgezet onderwijs van het Veluws College. “Dat doen we op verschillende manieren, bijvoorbeeld met de plusvakken hockey+, volleybal+, voetbal+ en sport+ op het Veluws College Mheenpark. En nu dus ook door samen te werken met de FSG Academy.”

De jonge topsporter, ouders, het Veluws College en de FSG gaan regelmatig samen om tafel. Dan bespreken zij het welzijn van de leerling en de resultaten op sportief gebied en op school.