Omhoog
Aanmelden
Nieuws

Liberté, Égalité, Fraternité! Veluws College Mheenpark viert ‘La journée de la langue française’

Apeldoorn, 10 november 2016

 

Veluws College Mheenpark vierde vandaag de nationale dag van de Franse taal. De Franse taal, cultuur, muziek, gastronomie, mode, film en geschiedenis kwamen vandaag samen.

Alle leerlingen werden aan de Zilverschoon ontvangen door Napoleon, vergezeld door Brigitte Bardot en nog enkele personages uit La Belle Époque. Veel leerlingen hadden zich uitgedost in Frans tenue; met moustache, baret of voorzien van een baguette. Kledingmerk ‘Je m’appelle’ stelde een mooie prijs beschikbaar voor de leerling met de beste Franse look.

Geheel in Franse sfeer

In de Franse lessen werd aandacht besteed aan Francofone gebieden zoals Canada-Quebec, Martinique, Nouvelle Calédonie, Madagascar en andere Franstalige Afrikaanse landen. En natuurlijk onze Franstalige zuiderburen. Bij geschiedenis werd de Franse revolutie behandeld. Ook werden in de lessen beroemde Franse films vertoond waaronder de film ‘Le Nouveau’ die dit jaar een prijs won bij het Cinekid Filmfestival 2016.

Gedurende de récréation, de pauze, verzamelden leerlingen zich in de aula. Deze was geheel in Franse sfeer met Franse muziek en een ‘selfie-bistrot’. Hier gingen leerlingen op de foto in kostuums variërend van de sfeer van de Moulin Rouge, Louis XIV tot de voetbalfans van L’Équipe de France.

Af

gelopen dinsdag werd op school de ‘Heel Mheenpark bakt Tarte Tatin bakwedstrijd’ gehouden waar verrassend veel leerlingen aan meededen. De jury smulde van alle typisch Franse lekkernijen. Vandaag werden de prijswinnaars in het zonnetje gezet door ‘Napoleon’ met Franse cadeautjes en ‘des pains au chocolat’. 

Huma

nité