Omhoog
Aanmelden
Nieuws

High-Tea-en met leerkrachten groep 8 op het Cortenbosch

Apeldoorn, 28 oktober 2016

 

Op 27 oktober organiseerde het Veluws College Cortenbosch een high tea voor leerkrachten van groep 8. Onder het genot van een hapje en een drankje praatten leerkrachten bij met hun oud-leerlingen over de stap van groep 8 naar de brugklas. Door dit thema samen met brugklassers en leerkrachten te bespreken, hoopt het Veluws College Cortenbosch dit in de toekomst nog beter te stroomlijnen voor nieuwe leerlingen.

 

Hoe hebben leerlingen de stap naar de brugklas ervaren? Wat vinden ze van de nieuwe vakken? Van welke vakken of vaardigheden die in groep 8 aan bod kwamen hebben zij nu in de brugklas profijt? Hebben ze nog een tip voor hun juf of meester van groep 8? Naast de inhoudelijke component was de high tea vooral erg gezellig. Voor zowel leerlingen als leerkrachten was het leuk om bij te praten.

 

“Leuk om oud-leerlingen te ontmoeten,” vindt Ilse Langenbach, leerkracht basisschool de Eloy.  “Leerlingen vertellen heel enthousiast over hun eerste maanden op Veluws College Cortenbosch. Fijn  zo’n warme verbinding.” Martijn Manders, directeur Veluws College Cortenbosch beaamt dit. “Het is niet alleen leuk, maar ook heel zinvol om de overgang jaarlijks met alle partijen te evalueren. De ervaringen van onze leerlingen en de leerkrachten groep 8 zijn belangrijk voor ons.”

 

Onderwijsontwikkelingen

Veluws College Cortenbosch maakte van de gelegenheid gebruik om leerkrachten te informeren over het onderwijs op Cortenbosch. Zo belichtte Manders de dakpanklassen. “Soms is het lastig een leerling een eenduidig plaatsingsadvies te geven. De leerkracht van groep 8 twijfelt dan bijvoorbeeld tussen een kader- of mavo-advies. Om een leerling het best tot zijn recht te laten komen en te kunnen laten groeien, is er op het Cortenbosch de mogelijkheid een leerling in een dakpanklas te plaatsen. Dit is een klas tussen twee leerwegen in. Het Cortenbosch heeft een basis/kader en een kader/mavo klas. De leerling krijgt in een dakpanklas les op het hoogste niveau.”